MENU
Головна » 2015 » Травень » 10 » Вітання з Днем матері !
15:47
Вітання з Днем матері !

Від щирого серця вітаємо Вас із Днем матері та Міжнародним днем сім'ї - святами, що народилися з безмежної любові і вдячності до тих, хто дав нам життя і виводить на самостійну дорогу.

Мати. Мама. Матуся. Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово. Воно про найближчу, найдобрішу, найкрасивішу і наймилішу людину у світі. Її очі супроводжують нас у далеких життєвих мандрах, материнська ласка гріє нас все життя аж до старості.

Сьогодні день тих, хто ніколи не чекає на "дякую", хто завжди готовий на самопожертву, хто ніколи не відмовить у допомозі, хто буде любити просто так, незважаючи ні на вчинки, ні на характер!

 

Її створив Бог на цій землі для краси і щастя, щоб вона дарувала життя і була продовжувачем роду людського.

Все починається з матері, все людство народжене матір'ю, і Син Божий прийшов на землю від земної жінки, що стала для нас усіх Матір'ю Небесною. А добра християнська мати — це берегиня духовності, сімейного тепла, миру і любові.

Це свято прийшло до нас із забуття і повертає нас душею до давніх традицій, щоб ми вміли проносити крізь усе життя шану до матері. Щоправда, хоч шана до матері була притаманна українському народові з правічних часів, але з'явилось воно в інших краях.

У Великобританії з XVII по XIX століття відзначалася так звана «Материнська неділя». У США День Матері вперше привселюдно був підтриманий відомою американською пацифісткою Джулією Уорд Хоув у 1872 році. На жаль, концепція Джулії Уорд не знайшла широкої підтримки ні в США, ні в інших країнах, тому в 1907 році американка Анна Джарвіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшанування матерів у пам’ять про свою матір. Анна написала листи до державних установ, законодавчих органів і видатних осіб з пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів. У 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері офіційним святом. У 1914 році президент США Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня національним святом на честь усіх американських матерів. Слідом за США другу неділю травня оголосили святом 23 країни, а ще понад 30 відзначають свято в інші дні.

Серед української громади День Матері вперше влаштував Союз українок Канади в 1928 році. В Україні його вперше відсвяткували в Галичині з ініціативи Союзу українок у 1929 році. А з 1995 року День Матері став святом усієї незалежної України.

У наш час національного й духовного відродження ми повертаємось до свят, які шанували наші предки. У них черпаємо скарби народної мудрості, наснагу, сподівання на кращу долю рідного народу.

Хай це свято ввійде в кожну родину, щоб під знаком вшанування матері виховувалися наші діти, бо від цього залежить наше майбутнє і майбутнє нашої Матері-Батьківщини.

Нехай  весняне свято об’єднає і згуртує всіх нас! Поспішаймо сказати своїй мамі слова любові і вдячності, хоча б сьогодні, у День матері, який ми святкуємо кожну другу неділю травня. Адже більшого їй і не треба: всього лише поставити свою дитину твердо на ноги, засіяти її душу зерном Правди і Науки, бачити, як її дитина крок за кроком йде по життю…

 Тож бажаймо всім Матерям щастя, здоров’я, достатку і благополуччя, тепла і хорошого настрою, посмішок, чудових квітів та Божого благословення. Ми шанобливо схиляємо голову перед матір'ю, яка, як і сотні літ тому, на всіх перехрестях долі нашої держави була і є тією провідною зорею, що осяває шлях своїх дітей, щиро і жертовно віддає працю, силу слова і думки на вівтар щасливого майбуття дітей та України.

 
Переглядів: 652 | Додав: realcheck | Теги: Загвіздя, З Днем матері загвіздя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: